Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker +2 yemek kaşığı
1 şişe maden sodası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
2 adet limon
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurtalar ile 1.5 su bardağı şekeri iyice çırpın. Maden suyu, sıvı yağ, kabuğuyla birlikte rendelenmiş 1 adet limon ile ve edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. En son kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilave edin.
Kekinizin un miktarının iyi olup olmadığını anlamanın en iyi yolu şudur. Bir kaşık alıp yukarıdan dökünce akışkan ise ve hemen dağılmayıp küçük tepecikler oluşuyorsa tamamdır.
Kek kalıbınızı yağlayıp 2 kaşık şeker serpiştirin. Üstüne limon dilimleri sıralayın ve hamurunuzu kalıba boşaltın.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarınca 10 dakika kadar bekleyip kalıbı ters çevirin.
Afiyetle canlar...
24 Temmuz 2017 Pazartesi
LİMONLU KEK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kekler
Yer:Antalya
Arpacık Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder