Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gram tereyağ yada margarin
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
6 adet taze kayısı
Kayısı çekirdeği
Üstüne:
Taze kayısı
Piştikten sonra sürmek için bal
Yapılışı:
Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Eritilmiş tereyağını biraz ılındıktan sonra yoğirtla birlikte ilave edip karıştırın. Unu kabarma tozu ve vanilya ile karıştırın ve tahta bir kaşıkla birlikte karıştırarak yumurtalı harca yedirin. 6 adet hafif sert kayısıyı doğrayın. Biraz una bulayıp fazla ununu silkeleyin. Kayısı çekirdeklerini sıcak suda bekleyip kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. Çekirdekleri ve doğradığınız kayısıları kek hamuruna karıştırın. Tabanına yağlı kağıt yerleştirdiğiniz çemberli bir kalıba hamuru boşaltıp üstünü düzleştirin. İkiye böldüğünüz kayısıları etli kısımları hamura gelecek şekilde yerleştirin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika kontrollü pişirin. Fırından çıkarınca 1 yemek kaşığı balı bir fırça yardımıyla özellikle kayısıların üstüne gelecek şekilde sürün. Soğuyunca dilimleyip çayın ya da kahvenin yanında servis edin.
Afiyet bal şeker olsun...
28 Temmuz 2017 Cuma
KAYISILI KEK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kekler
Yer:Antalya
Arpacık Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder