13 Haziran 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI TART

Çikolatalı Tart



   MALZEMELER:

  • 200 gram soğuk margarin yada tereyağ 
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 buçuk su bardağı süt


    Ara kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya

  YAPILIŞI:


      Öncelikle ara kremasını hazırlayalım. Bir sos tenceresine nişasta, un, şeker, bir yumurta sarısı ve bir su bardağı süt koyup çırpıcı ile malzemelerimizin iyice birbirleriyle karışmasını sağlayalım. Sos tenceremizi ocağımıza koyup sürekli karıştırarak azar azar süt ilave edelim. Kremanız eğer çok koyu oldu ise biraz süt ilave ederek yumuşatabilirsiniz. Kremamızı ateşten indirdikten sonra vanilyasını ilave edelim. Ara sıra karıştırarak soğumasını bekleyelim.
      Gelelim pastamızın hazırlanmasına; 200 gram soğutulmuş ve küp küp doğranmış tereyağını mikser kabımıza koyalım. Üstüne 2 su bardağı un, bir su bardağı şeker ve bir yumurta sarısını ilave edip tüm malzemelerimiz iyice birbiriyle karışıncaya kadar mikserimizle karıştıralım. Sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgah üstüne alıp ara sıra un serperek parmak uçlarımızla ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım. Hamurumuzu streç filme sarıp buzdolabında bir saat dinlendirelim. Bu arada çikolata sosumuzu bir buçuk su bardağı süt ile sürekli karıştırarak pişirelim. Bir saat sonunda hamurumuzu unlu bir zeminde merdane ile tart kalıbımızın büyüklüğünden biraz taşacak şekilde açalım. Tart kalıbımızı tereyağ ile hafif yağlayıp her yerine eşit miktarda un serpelim ve unun fazlasını dökelim. Yağlanan kalıba hamurumuzu yerleştirelim ve kenarlarından sarkan fazla kısımlarını kesip çıkaralım. Hamurumuz kabarmasın diye tabanına bir çatal yardımı ile sık aralıklarla delikler açalım. Önceden 160-170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika tartımızın kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen tartımızı fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için 10- 15 dakika bekleyelim. Önce ara kremasını sonra üstüne çikolata sosunu dökelim ve buzdolabına kaldıralım. Tartımızın üzerindeki çikolata sosu buzdolabında iyice soğuyunca tartımızı dilediğimiz gibi süsleyelim.

  Öneri:

    İçinde soğuk tereyağı bulunduran hamurlar avuç içi ile yoğrulmaz. Çünkü avucumuzun sıcaklığı ile tereyağımız erir. Bu nedenle tüm kurabiye türlerini parmak uçlarımızla yoğurmalıyız.


     Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder