4 Haziran 2015 Perşembe

MİLFÖYLÜ SİMİT


      MALZEMELER:

  • 1 paket milföy 
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet doğranmış domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 kibrit kutusu büyüklüğünde tulum peyniri
  • Üstüne serpmek için çörek otu- susam
  • 1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı peynirli harca)
                                                                                               YAPILIŞI:

  Öncelikle milföyleri dondurucudan çıkaralım ki hafifçe yumuşasınlar. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Rendelenmiş kaşar, ezilmiş tulum peyniri, doğranmış maydanoz, doğranmış biber ve domatesi karıştıralım.Yumuşamış olan milföylerin iki yaprağını birden uzunlamasına merdane yardımı ile açalım.  Uzun tarafına hazırlanan iç malzemesinden koyup saralım. Kapattığımız bölüm alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Üstlerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu serptikten sonra önceden 180-200 derece de ısıtılmış fırına  sürelim.Üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.

      ÖNERİ: 

Peynirli milföylerimizi sıcak servis edelim.



Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder