10 Haziran 2015 Çarşamba

TİRİLEÇE

Tirileçe



   MALZEMELER:

2 adet yumurta
 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu


Sosu için:

2 su bardağı süt
200 ml. krema

1 çay bardağı toz şeker

      Karamel Sos için:

1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su

YAPILIŞI:

  Öncelikle karamel sosu için bir su bardağı şekeri tavada kızarana kadar hafif yakalım. Üzerine suyunu koyup şekerlerinin erimesini ve koyulaşmasını kısık ateşte bekleyelim. Hazırladığımız karameli soğuması için bir kenarda bekletelim. Bu arada 2 yumurta ile 2 fincan toz şekeri beyazlaşıncaya kadar (5 dakika) çırpalım. Üzerine elenmiş 2 fincan un ilave edelim. 1 Ymek kaşığı sıvı yağ ve irmikle beraber tahta bir kaşıkla karıştıralım. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Çırpmadan hafifçe karışmalarını sağlayalım. Yağlanmış küçük bir dikdörtgen borcama dökelim ve borcamın her yerine eşit dağılmasını sağlayalım. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına borcamı sürelim. Üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim. Pastamız pişerken sosu için şekeri ve sütü iyice çırpalım ki şeker erisin. Sonra 200 ml. kremayı ilave edip köpürene dek çırpalım. Pastamız pişip fırından çıkınca nazikçe dilimleyelim ve köpürttüğümüz kremalı sütü pastamızın üzerine her yere eşit miktarda dökelim. Pastamızı soğumaya bırakalım. Bu arada buzdolabına da kaldırabiliriz. İyice soğuduğundan emin olunca daha önceden hazırladığımız karamel sosumuzu pastamızın üzerine hafifçe yayalım.

ÖNERİ: 

Triliçemizi kahve ile beraber servis edelim.

Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme