17 Haziran 2015 Çarşamba

RUH HALİM ( GÖKKUŞAĞI )

                              Gökkuşağı ( Ruh Halim)

MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket vanilya,

  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldığı kadar un,
  • 5 ayrı renkte toz gıda boyası,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin, kalıbı yağlamak için. 

YAPILIŞI:

    Mikser kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım. Önce mikserin düşük ayarıyla sonra yüksek ayarıyla yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Böylelikle yumurtalarımız havalansın (bu pastamızın iyi kabarmasını ve yumurtaların kokusunun gitmesini sağlar);  sonra şekeri ilave edip tekrar iyice çırpalım. Sırasıyla yoğurt ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım. En son un, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Şimdi hamurumuzu beş eşit parçaya ayırıp farklı kaselere koyalım. Her kasenin içine dilediğiniz renkte gıda boyalarından bir fıske bile denilemeyecek kadar az miktarda koyalım ve iyice karışmasını sağlayalım. Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Sonra tabanı yağlanmış kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına sırası ile daha önce hazırladığımız renkli hamurlarımızdan birer kepçe  tam ortasına dökelim. (zebra pasta yapar gibi) . 180  derecede ısıtılmış fırında  45-50 dakika kadar pişirelim. Pastamızı fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyelim. Pastanızı dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben yeni aldığım minik gül kalıplarıma önce renkli hamurumdan bir tatlı kaşığı sonra üzerlerine yine bir tatlı kaşığı yeşil renkli hamurumdan dökerek minik gül kekler yaptım. Pastamın üzerini ve yanlarını çilekli krem şanti ile kapatıp pastanın kenarlarına kedi dili bisküvi dizdim, krem şantinin üstüne antep fıstığı serpip minik gül keklerimle süsledim. Pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder