28 Haziran 2015 Pazar

KUZU ETLİ SOTE

Kuzu Etli Sote


   MALZEMELER:

  • 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yumruk büyüklüğünde kuru soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2-3 adet olgun domates
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 


    YAPILIŞI:

  Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.Isınan yağımızın içine etlerimizi atıyoruz ki etler mühürlensin suyu içinde kalsın. Bu şekilde etler daha yumuşak olur. Etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Bu arada soğan, biber ve domatesi doğruyoruz. Etler suyunu çekince soğanı ve biberini koyup bir kaç dakika soteliyoruz. En son domatesini koyup tüm baharatlarını ilave ediyoruz. Domatesler yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişiriyoruz.                                               
        

     Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder