10 Haziran 2015 Çarşamba

KESTANE UNLU EKMEK

Kestane Unlu Ekmek



   MALZEMELER:

  • 1 buçuk su bardağı ılık su 
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı Naturelka kestane unu
  • 3- 4 yemek kaşığı Naturelka domates tozu
  • 1 avuç kurutulmuş domates ( eğer sert ise kaynar suda 15-20 dakika bekletilip yumuşatılır) 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı körü
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( opsiyonel)
  • Aldığı kadar un
YAPILIŞI:

  Tüm malzemeleri derince bir kaba koyalım. Unu azar azar ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayacak hafif sert bir hamur kıvamında olacak şeklinde yoğurmaya devam edelim. Üstünü nemli bir bezle örtüp hamurun mayalanıp kabarmasını bekleyelim (ortam sıcaklığna göre yarım ile bir saat beklenmelidir). Yalnız bu hamurun içinde kestane unu olduğu için diğer hamurlar kadar çok kabarmaz bu durum sizi yanıltmasın. Dileğimiz gibi şekillendirip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişen ekmeğimizi fırından çıkarınca ekmeği bir beze sarıp dinlenmesini sağlayalım. 

ÖNERİ: 

İsterseniz içine koyduğumuz baharatları damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme