17 Haziran 2015 Çarşamba

ZERDEÇALLI PİRİNÇ PİLAVI

Zerdeçallı Pirinç Pilavı



MALZEMELER:

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1/2 adet limon suyu  
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
YAPILIŞI:

  Pirincimizi tuz ve bir tatlı kaşığı limon suyu karıştırılmış sıcak suda 1 saat bekletelim.  Bir tencereye sıvı yağımız koyup, pirincimizi koyalım ve şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. İki su bardağı sıcak su,  1 adet kesme şeker, bir tatlı kaşığı limon suyu, zerdeçal , 1 yemek kaşığı tereyağ ve tuzunu koyup karıştıralım. Ateşin altını kısıp pişmesi bekleyelim (pirincin cinsine göre 13-15 dakika arasında pişer). Pilavımızın demlenme süresi sonunda servis yapmadan önce ince ince kıyılmış maydanozlarımızı üzerine serpelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme