10 Haziran 2015 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE

Fırında Patatesli Köfte



   MALZEMELER:

  • 2 adet yumruk büyüklüğünde taze patates 
  • 250- 300 gr. dana-kuzu karışık kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 dilim kadar bayat ekmek
  YAPILIŞI:
   Bir adet soğanı rendeyelim. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı kimyon, iki dilim ufalanmış bayat ekmek içi ve kıymayı iyice yoğuralım. Bir kenarda kımyayı dinlendirelim. Patateslerimizin dışını fırçalayarak iyice yıkayalım. Elma dilimi şeklinde dilimleyelim. Derin bir kasenin içine alıp tuz, köri, zeytinyağının yarısı ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile iyice harmanlayalım.  Bir fırın tepsisinin içine baharatlandırdığımız patateslerimizi  koyalım. Üstüne şekillendirdiğimiz köfteleri serpiştirelim. En üstte yıkayıp doğradığımız biberlerimizi, domateslerimizi ve dilimlenmiş iki soğanı yerleştirelim. Geri kalan zeytinyağını üstlerinde gezdirelim. Tepsimizi fırınımızın alt rafına yerleştirerek, fanlı fırında, 180- 200 derecede, 25-30 dakika pişirelim. 

 ÖNERİ: 

Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme