21 Ocak 2015 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ

AVCI BÖREĞİ



MALZEMELER:

  • 2  su bardağı ince bulgur
  • 250 gr.kıyma
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz  
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 
  • 2 adet ince kıyılmış kuru soğan
  • 6 adet yufka
  • 1 paket galeta unu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tutam tuz
YAPILIŞI:

    Kıymanın rengi dönünceye kadar hafifçe kavrulur.Soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Bulgur, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Cevizini koyun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün ve pişirin. Suyunu çekince ocağı kapatın ve demlenmesini bekleyin.
Maydanozou ince ince doğrayın.Demlenmiş burgurun üzerine döküp iyice karıştırın. Her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün.Her yufkanın kenarına dolu dolu bir yemek kaşığı harcından koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Servis yapacağınız zaman önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın. 


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder