1 Ocak 2015 Perşembe

HAVUÇLU PİLAV

HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVI



MALZEMELER:

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1/2 adet limon  
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet küçük baş soğan 
  • 1 adet küçük boy domates
  • 4- 5 adet gün kurusu kayısı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü  
  • 1 avuç haşlanıp kabukları soyulmuş tuzsuz badem
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kesme şeker
  • 4-5 dal maydanoz
YAPILIŞI:

  Pirincimizi tuz ve bir tatlı kaşığı karıştırılmış sıcak suda yarım saat ıslatalım. Bu arada havucumuzun kabuğunu soyalım, önce ince verevler halinde sonra jülyen olarak doğrayalım. Soğanımızı küçük küp şeklinde doğrayalım. Domatesimizin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım. Kayısılarımızı ince şeritler halinde doğrayalım. Yarım saat sonunda nişastası gidene kadar pirincimizi soğuk su ile yıkayalım.  Bir tencereye sıvı yağımız konur. Üzerine doğradığımız soğan, havuç ve bademlerimizi ilave edip kavuralım. Pirincimizi koyalım ve şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. İki su bardağı sıcak su, kuş üzümü, kuru kayısı, 1 adet kesme şeker, bir tatlı kaşığı limon suyu ve tuzunu koyup karıştıralım. Ateşin altını kısıp pişmesi bekleyelim. Pirincinizin cinsine göre ortalama 13 ila 15 arasında pişer. Pilavımızın demlenme süresi sonunda servis yapmadan önce ince ince kıyılmış maydanozlarımızı üzerine serpelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder