4 Ocak 2015 Pazar

BİSKREM

BİSKREM



MALZEMELER:

  • 150 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 1/2 (bir buçuk)  su bardağı mısır nişastası
  • 2 - 2 1/2 ( iki - iki buçuk) su bardağı un  
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 80 gram (bir paket) bitter çikolata  
  • Nutella
YAPILIŞI:

  Nutella hariç tüm malzemeyi yoğuralım.  Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim. Hamurumuzdan cevizden biraz büyük boyutlu parçalar kopararak avuç içinde açalım. İçine birer yemek kaşığı nutella kopup hamurumuzu kapatalım ve yuvarlak bir şekil almasını sağlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. 150 - 160 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsimizi sürelim ve beyaz pişirelim. Pişirdiğimiz kurabiyeleri fırından çıkararak soğumasını bekleyelim. Sonra bir paket bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Yağlı kağıttan bir külah yapalım. Erittiğimiz çikolatamızı  külahımıza boşaltalım ve külahımızın ağzını küçük olarak keselim. Çikolatamızla kurabiyelerimizin üzerine şekiller yaparak süsleyelim.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder