5 Ağustos 2020 Çarşamba

ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI

      Malzemeler:
  1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
  2 baş kuru soğan
  1 yemek kaşığı tereyağ
  Çay kaşığının ucuyla( bir fiske) zerdeçal
  4-5 su bardağı tavuk suyu ya da su
  Terbiyesi için:
  1 yumurta
  1 su bardağı süt
     Yapılışı:
  Düdüklü tencereye tereyağını koyup tüm malzemeyi koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım. Her tencerenin pişirme süresi farklıdır. Mercimeği çiğ kokusunun gidip çorba kokusunu buhari dan alabilirsiniz. Bu arada blender ile yumurta ve sütü iyice çırpalım.
Tencerenin havası kendiliğinden çıkınca kontrollü olarakkapağını açalım ve çorbayı blender ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpalım. Çorbada sütün içine 1-2 kepçe alalım ve ateşe koyduğumuz mercimeğimize karıştırarak ileve edelim. 1-2 taşım kaynatıp sıcak servis edelim.
Afiyetle canlar...

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder