Malzemeler:
1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Çay kaşığının ucuyla( bir fiske) zerdeçal
4-5 su bardağı tavuk suyu ya da su
Terbiyesi için:
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Düdüklü tencereye tereyağını koyup tüm malzemeyi koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım. Her tencerenin pişirme süresi farklıdır. Mercimeği çiğ kokusunun gidip çorba kokusunu buhari dan alabilirsiniz. Bu arada blender ile yumurta ve sütü iyice çırpalım.
Tencerenin havası kendiliğinden çıkınca kontrollü olarakkapağını açalım ve çorbayı blender ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpalım. Çorbada sütün içine 1-2 kepçe alalım ve ateşe koyduğumuz mercimeğimize karıştırarak ileve edelim. 1-2 taşım kaynatıp sıcak servis edelim.
Afiyetle canlar...
5 Ağustos 2020 Çarşamba
ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder