Fasulye yaz kış farklı pişirme teknikleriyle mutfağımızın lezzetli yemeklerindendir.
Zeytinyağlı taze fasulyeninde değişik pişirme yöntemleri vardır. Bu gün sizlere bol taze otlarla lezzetlendirilmiş bir fasulye yaptım. Kokusu ve lezzetine muhteşem bir yaz yemeği. Burada dikkat etmemiz gereken şey hiç bir lezzetin diğerlerini baskılamaması. Aslında masamıza getirdiğimiz her şeyde bu geçerlidir. Yemek, salata, meze vb...
Hadi konuyu fazla derinleştirmeden fasulyenin yapımına geçelim.
Malzemeler:
1 kg tercihen ayşe kadın fasulye
1 baş kuru soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı kadar domates sosu
Fesleğen, biberiye, kekik ve dereotunu çiçekleri
Bir fiske kimyon
Tuz, sarımsak
Ve tabii iyi zeytinyağı.....
Yapılışı:
Taze fasulyeli yıkayıp ayıklayalım ve uzunlamasına ortadan keselim.Taneleri varsa çıkaralım.
Tencereye zeytinyağını koyup ısıtalım. Yemek yaparken kural tüm malzemelerin doğrama formunun birbirine benzemesidir. Yani soğan ve havuçlarıda fasulyeler gibi uzunlamasına kesmeliyiz.
Tencereye soğan ve havuçlarıda ilave edip içeriğindeki şekeri açığa çıkıncaya kadar hafif kavuralım. Domates sosunu koyup bir iki çevirelim. Şimdi sıra fasulyelerde...Renkleri biraz dönünce tuz ve kimyon ekleyelim. Fasulyelere taze baharatları ve dövülmüş sarımsağı koyup üzerlerinden bir kahve fincanı sıcak su ilave edelim. Şimdi ateşi kısıp yavaş yavaş pişmesini bekleyelim. Pişerken yaydığı koku muhteşem...
İsterseniz yemeğiniz pişince soğuma aşamasında içindeki baharatları çıkarabilirsiniz.
Zeytinyağlı yemekler biraz dinlenince ve soğuyunca lezzetlenir. Ancak bilinenin aksine soğutmak buzdolabından çıkarıp o haliyle servis etmek değildir. Ama herkesin alışkanlıklarına damak tadına saygı duymak da gerekir.
Umarım yapar ve beğenirsiniz.
Afiyetle canlar.....
5 Ağustos 2020 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Sebze Yemekleri,
Zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder