29 Aralık 2016 Perşembe

YOĞURTLU KEREVİZ

     Malzemeler:
  1 adet kereviz yumrusu
  Yarım limon suyu
  1 su bardağı süzme yoğurt
  1 yemek kaşığı mayonez
  2 diş sarımsak
  1 avuç iri kıyılmış ceviz içi
  1 çay kaşığı tuz
  1 yemek kaşığı zeytinyağı
  Yarım demet dereotu

     Yapılışı:
  Kerevizi derin soyun ve kararmaması için limonlu su içinde bekletin. Bu arada yoğurt, mayonez ,sarımsak, tuz ve cevizi karıştırın. Rendenin kalın tarafıyla kerevizi bu karışımın içine rendeleyin. Üstüne zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış dereotuyla renklendirin.
Afiyetle canlar..
Serpilden Lezzetler



Serpilden Lezzetler

28 Aralık 2016 Çarşamba

BAL KABAKLI BAHARATLI CUPCAKE

Bal Kabaklı Baharatlı Cupcake
   Malzemeler:
  4 adet yumurta
  2 su bardağı toz şeker
  1.5 su bardağı sıvı yağ
  400 gram haşlanmış bal kabağı
  3.5 su bardağı elenmiş un
  1 paket kabartma tozu
  1 tatlı kaşığı karbonat
  1 tatlı kaşığı muskat rendesi
  1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  1 çay kaşığı tuz
  Üstüne elemek için pudra şekeri

     Yapılışı:
  Yumurta ile şekeri bembeyaz olana dek ortalama 5 dakika çırpın. Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir kap içinde tüm kuru malzemeleri karıştırın. Sıvı yağı ve haşlanıp suyu süzülmüş olan kabağı blender ile çekin. Yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Şimdi unlu karışımı kaşık kaşık katarak tahta bir kaşıkla alttan üste iyice karıştırarak birbirine yedirin. Cupcake kalıplarına yağlı kağıtlardan koyup içlerine birer yemek kaşığı kek hamuru koyun. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün ve kontrollü olarak 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve üstüne pudra şekeri eleyin.
  Afiyetle canlar
  Serpilden Lezzetler...



Serpilden Lezzetler

8 Aralık 2016 Perşembe

KÖMBE ( HATAY KURABİYESİ)

     Beni tanıyanlar bilirler, özellikle yöresel lezzetlere pek düşkünümdür. Hem yurdumuzun farklı lezzetlerini tadalım hem de yöresel tatları herkese tanıtalım. Güney doğulu değilim ama o yörenin yemekleri benim damak tadıma çok yakın. Özellikle kullandıkları baharatlar.
Bu gün sizlerle Hatay mutfağının sağlıklı mis kokulu baharatlarının katkısıyla hazırlanan, tereyağ ve zeytinyağının lezzete eslik ettiği kömbe kurabiyesi yapalım dedim. Siz de benim gibi bu konulara meraklıysanız hazır olun. Mutfağınızı daha doğrusu evinizi misler gibi baharat saracak.

      Malzemeler:
  125 gram eritilmiş tereyağ
  1 su bardağı zeytinyağı
  1.5 su bardağı toz şeker
  1 çay bardağı süt
  1 çay bardağı su
  1 paket kabartma tozu
  1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  ( tarçın, karanfil, zencefil, mahlep muskat rendesi, damla sakızı ve yeni baharın karışımıyla yapılır)
  5.5 su bardağı un
  Susam
     Yapılışı:
  Tüm sıvı malzemeyi derin bir kap içine koyup,  azar azar un ile karıştırılmış kabartma tozu karışımını  ilave ederek malzemeyi iyice yoğuralım. Cevizden birazcık daha büyük parçalar koparıp susama bulayalım ve kömbe kaşığıyla şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
  Bu kurabiyenin içinde yumurta olmadığı için uzun sure tazeliğini koruyor. Ağzı kapalı cam bir kavanozda 1 ay kadar taze kalabiliyor.
 



Serpilden Lezzetler