24 Ekim 2016 Pazartesi

ANASONLU GEVREKLER

   Malzemeler:

  2 yemek kaşığı zeytinyağı
  1 adet yumurta
  1 yemek kaşığı sirke
  1 yemek kaşığı yoğurt
  1.5 cay bardağı su
  1 tatlı kaşığı Susam-çorekotu
  1 tatlı kaşığı anason
  1 tatlı kaşığı toz şeker
  1 çay kaşığı mahlep
  1 çay kaşığı  pul biber
  1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  1 çay kaşığı kuru nane
  1 çay kaşığı kekik
  1 çay kaşığı tuz
  1 çay kaşığı karbonat
  Aldığı kadar un

   Yapılışı:
 
  Fırını 160 derecede çalıştırın. Yoğurdu su ile karıştırıp ayran yapın. Un hariç tüm malzemeyi derin bir kap içinde karıştırın. Unu azar azar ilave edin. Kek hamurundan katı ancak poğaça hamuru kadar sert olmayacak bir hamur yapın. Hazırladığınız hamuru bir krema torbasına doldurun ve bir parmak uzunluğunda çubuklar halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Fanlı fırında ağır ağır pişirin ki çıtır çıtır olsun. Fırından çıkardıktan sonra servis etmek için soğumasını bekleyin.
  Afiyetle,sağlıkla....



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder