31 Ekim 2016 Pazartesi

GÜVEÇ

     Malzemeler:

  Yarım kilo kemikli kuzu eti
  1 adet patlıcan
  1 adet patates
  1 tutam taze fasulye
  1 baş kuru soğan
  3 diş sarımsak
  3 adet olgun domates
  1 adet sivri biber
  1 adet çarliston biber
  1 adet kapya biber
  1 yemek kaşığı domates salçası
  1 su bardağı ılık su
  1 tatlı kaşığı tuz
  1 yemek kaşığı tereyağ

     Yapılışı:

  Sebzeleri yıkayın ve aynı büyüklükte doğrayın. Domatesleride doğrayın. Tencerenin tabanına etleri yerleştirin. Üstüne domateslerle karıştırdınız sebzeleri yerleştirin. Derin bir kap ićinde tuz, salça ve siyu karıştırıp üstünden gezdirin. Minik minik böldüğünüz tereyağını da ilave edip üstünü yağlı kağıtla örttükten sonra kapağını kapatın ve 200 derecede ısıtılmış olan fırında 90 dakika pişirin.
  Afiyetle, sağlık ve huzurla....



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder