Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 kahve fincanı zeytinyağ
4 adet kuru soğan
4 adet olgun domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2-3 dal taze nane
1 çay kasığı dolma baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Tüm yeşillikleri ve pirinci yıkayıp suları süzülsün diye bir kenarda bekletin. Soğanları ince ince doğrayın ve 1 kahve fincanı zeytinyağ koyduğunuz tavada pembeleştirin. 2 adet domatesi rendeleyip ekleyin. Pirinci de koyup hafifce kavurun. Çok az su koyarak yarım pişirme işlemi yapın. Ateşi kapattıktan sonra baharatlarını ve ince doğradığınız yeşilliklerini ilave edin ve karıştırın. Biberlere çok sıkıştırmadan doldurun. Ben yaprakda sevdiğim için bir miktar asma yaprağı da sardım.
Kalan domatesleri rendeleyin ve geri kalan 1 fincan yağda soteleyin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve dolmalarınızın ustünden dökün. Tencerenin kapağı kapalı olarak ilk 5 dakikasını pişirdikten sonra kapağı yarı açık halde pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyetle,sağlıkla....
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder