21 Ekim 2016 Cuma

YAĞLI BİBER TURŞUSU





    Malzemeler:

  1 kg'lık cam kavanoz
  Sivri biber
  1 adet ayva
  1 adet köylü salatalığı yada
  4-5 adet   kornişon
  1 yemek kaşığı  turşuluk tuz
  1 tatlı kaşığı limon tuzu
  2 diş sarımsak
  1 su bardağı zeytinyağı
  1 su bardağı sirke
  1 tatlı kaşığı toz şeker

   Yapılışı:

   Sebzeleri yıkayın. Sıra sıra kavonaza dizin. Soyulmuş sarımsakları ilave edin. Tuzunu, şekeri ve limon tuzunu derin bir kaseye koyup üstüne sirke ve yağını ilave edin.Iyice karıştirdiktan sonra şişeleri yarısına kadar bu karışımla doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Yan yatmış vaziyette 10 gün kadar gün içerisinde bir kaç kez çevirerek güneşte bekletin.  Açtıktan sonra çabuk bitmesi ve sirke ile zeytinyağının birlikte oluşturdukları muhteşem uyum. Bu turşu tam benlik. Hadi siz de deneyin . Eminim siz de seveceksiniz.
  Afiyetle, sağlıkla....
          


 



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder