Malzemeler:
1 kg'lık cam kavanoz
Sivri biber
1 adet ayva
1 adet köylü salatalığı yada
4-5 adet kornişon
1 yemek kaşığı turşuluk tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Sebzeleri yıkayın. Sıra sıra kavonaza dizin. Soyulmuş sarımsakları ilave edin. Tuzunu, şekeri ve limon tuzunu derin bir kaseye koyup üstüne sirke ve yağını ilave edin.Iyice karıştirdiktan sonra şişeleri yarısına kadar bu karışımla doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Yan yatmış vaziyette 10 gün kadar gün içerisinde bir kaç kez çevirerek güneşte bekletin. Açtıktan sonra çabuk bitmesi ve sirke ile zeytinyağının birlikte oluşturdukları muhteşem uyum. Bu turşu tam benlik. Hadi siz de deneyin . Eminim siz de seveceksiniz.
Afiyetle, sağlıkla....
Serpilden Lezzetler
21 Ekim 2016 Cuma
YAĞLI BİBER TURŞUSU
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Turşular
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder