FINDIKLI TRUFFLER
Malzemeler:
200 gram krema
200 gram bitter kuvertür çikolata
100 gram beyaz çikolata
1 çay fincanı tuzsuz kavrulmuş fındık
2-3 dilim kadar kek parçaları
Dışına bulamak için dilediğiniz şeyler ( dövülmüş antep fıstığı, fındık, ceviz, hindistan cevizi v.s)
Yapılışı:
Kremayı bir sos tenceresine boşaltıp kenarlarından hafif kabarcıklar çıkıncaya kadar ısıtın. Dikkat edin kaynamasın. Ateşin altını kapatın ve küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin. Karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Fındıkları fazla küçültmeden doğrayın. Kek parçalarını elinizle ufalayın. Hafif soğumuş olan çikolataya ilave edin. İyice karıştırın. Üstünü bir streç ile kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün bir tatlı kaşığıyla küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın ve dilediğiniz malzemeye bulayın. Küçük çikolata kağıtları içinde servis edin. Dilerseniz içine limon kabuğu , portakal kabuğu rendesi ya da farklı aromalar ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Serpilden Lezzetler
Malzemeler:
200 gram krema
200 gram bitter kuvertür çikolata
100 gram beyaz çikolata
1 çay fincanı tuzsuz kavrulmuş fındık
2-3 dilim kadar kek parçaları
Dışına bulamak için dilediğiniz şeyler ( dövülmüş antep fıstığı, fındık, ceviz, hindistan cevizi v.s)
Yapılışı:
Kremayı bir sos tenceresine boşaltıp kenarlarından hafif kabarcıklar çıkıncaya kadar ısıtın. Dikkat edin kaynamasın. Ateşin altını kapatın ve küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin. Karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Fındıkları fazla küçültmeden doğrayın. Kek parçalarını elinizle ufalayın. Hafif soğumuş olan çikolataya ilave edin. İyice karıştırın. Üstünü bir streç ile kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün bir tatlı kaşığıyla küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın ve dilediğiniz malzemeye bulayın. Küçük çikolata kağıtları içinde servis edin. Dilerseniz içine limon kabuğu , portakal kabuğu rendesi ya da farklı aromalar ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder