22 Nisan 2016 Cuma

PATLICANLI TAGLİATELLE





         PATLICANLI TAGLİATELLE
 
     Malzemeler:

  8 top tagliatelle makarna
  2 adet küp doğranıp kızartılmış patlıcan
  4-5 yemek kaşığı süt
  100 gram tereyağ
  2 yemek kaşığı soya sosu
  2-3 diş sarımsak
  4-5 yaprak fesleğen
  1 çay fincanı haşlanmış tane mısır
  1 çay fincanı bezelye
  Haşlamak için su
  1 yemek kaşığı tuz
  1 yemek kaşığı sıvı yağ

   Yapılışı:

  Derin bir tencereye suyu koyun. Kaynayınca tuzu ve sıvı yağı koyun. Kaynamakta olan suyun içine makarnaları bırakın . Hafif yumuşamaya başlayınca nazikçe karıştırın. 10-12 dakika civarında pişirin. Dikkat edin çok fazla pişmesin. Soğuk su dolu bir kaba süzerek aktarın. Bu arada bir wok tavaya tereyağını koyun. Eriyince ezilmiş sarımsakları ilave edin. Kokusu çılmaya başlayınca sütü koyun. Soğuk suyun içindeki makarnayı süzüp bu karışıma ilave edin. Tane mısıe ve bezelyeleti de koyup nazikçe alttan üste doğru karıştırın. İnce kıyılmış fesleğenleride katıp makarnalar sütü emmişlerse ocağın altını kapatın. Bir servis tabağına kızarmış patlıcanları yetleştirin ve üstünden soya sosunu gezdirin. En üste makarnadan koyun fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Afiyet olsun....



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder