21 Nisan 2016 Perşembe

MEYVELİ YAŞ PASTA

         MALZEMELER:
  • 6 adet yumurta
  • 180 gram ( 6 kahve fincanı) toz şeker 
  • 150 gram elenmiş un ( 6 kahve fincanı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

    ÜSTÜNE:
  • 2 adet vanilyalı pastacı kreması
  • 2 adet krem şanti
  • Yarım kilo çilek
  • Yarım muz 
  • Çikolata sosu
  • 1 kilo soğuk süt  

    YAPILIŞI:
       Cam bir kase içine yumurtaları kıralım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Şekerini ilave edelim ve krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edelim.Limon kabuğu rendesi, suyu,  elediğimiz un, vanilya ve  kabartma tozunu  karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım. Ben bu pastayı  18 cm. çapında iki ayrı kalıpta pişirdim. Kalıbınızı tereyağ ile yağlayın ve kalıbın her yanına un serpin. Özellikle kalıbın yan duvarlarında kaygan bir zemin olmamalıdır. Pastanız kabarırken yan duvarlara tutunup tırmana bilmelidir ki iyi kabarsın ve sonrasında çökmesin. 175 derecede ısıtılmış fanlı fırının zeminine ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarsanız pastanız pişerken üstünde çatlaklar oluşmaz. Her şey tamamsa artık pastamızı pişirelim. Ortalama olarak 30-35 dakikada pişer. Siz her zamanki gibi kürdan testi yapmayı unutmayın derim. Bu tip pastaları bir gün önceden pişirirseniz ertesi gün tam kıvam aldığı için daha düzgün kesilir bu da size büyük rahatlık sağlar. Eğer aynı gün pişirmişseniz kekinizin tamamen soğumasını beklemeniz gerekir. Kek soğurken vanilyalı pastacı kremasını üstündeki tarife göre hazırlayın ve buzdolabında biraz daha katılaşması için bekletin. Yine etrafına sürecek olduğunuz krem şantiyi de hazırlayın. Bu arada çikolata sosunu da hazırlayıp soğuması için bekletin ve ara sıra üstü kabuk tutmasın diye karıştırın. Her şey tamam kek soğudu hazırlıklar tamamlandı gelelim işin en eğlenceli bölümüne . Her iki pastayı ortadan enine 2 parçaya düzgünce keselim. Şimdi elimizde 4 parça kek oldu. Eğer kek bir gün önceden pişmişse ara katlarını krema sürmeden önce hafifçe ıslatmalısınız. Şimdi aralara pastacı kreması sürelim ve iyice yıkayıp kuruladığımız çilek dilimleri yerleştirelim. Böylelikle 4 katlı bir pastamız oldu. En son üstüne ve yanlarına da krema sürdükten sonra buzdolabında yarım saat kadar bekletin. İyice soğumuş olan çikolata sosunu pürüzsüz olması için mikserle çırpın. Pastanın yanlarından aşağıya doğru akacak şekilde üstten yavaş ca gezdirin. Şimdi en üstünü
    dilediğiniz meyvelerle ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Meyvelerin üstüne sürmek için jöleyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayın ve soğuyan jöleyi bir fırça yardımıyla meyvelerin üstüne sürün. Böylece meyveler kararmaz ve parlak olurlar. Servis etmeden önce buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder