7 Nisan 2016 Perşembe

YALANCI ACI BADEM KEKİ



 MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker  
  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya 
  • Aldığı kadar un

  ÜSTÜNE:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Acı badem sosu


   YAPILIŞI:  
   Cam bir kase içine yumurtaları kıralım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Şekerini ilave edelim ve krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edelim.  Ilıttığımız sütü ve 2-3 damla acı badem sosunu da yumurtalı karışıma ilave edip karıştıralım. Elediğimiz un, vanilya ve kabartma tozu   karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım. Kekin hamurunun kıvamı boza gibi olmalıdır. Yani bir kaşıkla yukarıdan aşağı biraz akıtınca hemen hamurun üstünde kaybolmamalıdır. Yağlayıp unladığımız 28 cm'lik yuvarlak bir  kalıba hamurumuzu boşaltalım ve tezgaha 1-2 kez vuralım ki havası çıksın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp eğer kürdanınız kuru çıkıyorsa fırından alalım. Tamamen soğuması için bir kenarda bekletelim. Kekimiz  soğurken üst malzemesini hazırlayalım. Yumurtayı şeker ile iyice çırpalım. Hindistan cevizi ve ceviz karışımını ilave edip iyice birbirlerine karışmasını sağlayalım. 2-3 damla acı badem sosu damlatalım. Soğumuş olan kekin üstüne bu sosu kalın bir tabaka olacak şekilde yayalım. Isısını 110 dereceye düşürdüğümüz fırında üst malzemesi pembeleşinceye kadar pişirelim. Bu biraz zaman alabilir sizi korkutmasın. Acı badem sosunun keskin bir aroması vardır. Bu nedenle fazla kullanırsanız yapacağınız kek ya da kurabiyenizin tadı kötü olur. Ölçüyü kaçırmamaya dikkat edin. Soğuyunca servis edeceğimiz tabağa alttan çok iyi destekleyerek alın.. Dilediğiniz şekilde dilimleyip o cezbeden kokusu ve tadıyla servis edin. İnanın bana kimse bunun yalancı acı badem olduğuna inanamayacak.
    Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder