22 Nisan 2016 Cuma

SÜSLÜ KURABİYELER





     SÜSLÜ KURABİYELER

  
       Malzemeler:
  -250 gram tereyağ
  -100 gram toz şeker
  -300 gram un
  -130 gram buğday nişastası
  -   5 gram şekerli vanilin
  Üstünü kaplamak için dilediğiniz renk şeker hamurları

      Yapılışı:
  Soğuk tereyağını küçük küpler halinde doğrayın ve şeker ilavesiyle mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve tezgah üstünde iyice yoğurun. Bir streç filme sarıp buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra iki yağlı kağıt arasında merdane ile 3-4 mm. kalınlığında açın. Dilediğiniz bir kalıpla kesin ve 160 derecede ısıtılmış fırında 10 -12 dakika kadar kızarmasına izin vermeden pişirin. Dilediğiniz renk şeker hamurunu elinizle hafif yoğurarak yumuşatın. Çok az nişasta ya da pudra şekeri serpilmiş bir zeminde merdane ile ince açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurlarından da kesin. Pasta malzemeleri satan yerlerde değişik figür kalıpları var. Dilerseniz onlardan da alıp süslemelerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Pısen kurabiyeler iyice soğuyunca şeker hamurlarından kestığiniz şekillerin arkalarını hafif  ballı suyla ıslatıp kurabiyelerin üstlerine düzgünce yerleştirin. Üstlerine farklı renklerle süsleyebilirsiniz...
Afiyet olsunnnn... :)    



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder