6 Haziran 2016 Pazartesi

ACI KEK



      Malzemeler:

  2 adet yumurta
  5 yemek kaşığı zeytinyağı
  2 yemek kaşığı toz şeker
  180 gram süt
  150 gram un
  150 gram mısır unu
  1 yemek kaşığı kabartma tozu
  1 çay kaşığı kimyon
  1 çay kaşığı karabiber
  1 çay kaşığı pul biber
  1 tatlı kaşığı tuz

   İç malzemesi:

  2 yemek kaşığı zeytinyağı
  1 adet kapya biber
  2 adet sivri biber
  1 adet kuru soğan
  200 gram haşlanmış tane mısır
  125 gram rende kaşar
   2-3 dal taze kişniş

     Yapılışı:

  İç malzemesi için soğan ve biberleri küçük küçük doğrayalım ve zeytinyağı koyulmuş tavada hafif soteleyelim. Atesten alınca tane mısırını koyup karıştıralım. Soğuyunca ince doğranmış kisnişi ilave edelim.
  Derin bir kap içinde tüm sıvı malzemeleri, kuru malzemeleri ve sotelenmiş sebzeleri karıştıralım. Cupcake kalıplarına kaşıkla koyalım ve 175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu malzemeden 20-22 adet çıkıyor.
Acı ve baharat miktarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Dilerdeniz kişniş yerine feslegen ya da kekik kullanabilirsiniz.
  Afiyetle, sağlıkla......
 



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder