1 Haziran 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ ve ÇİKOLATALI PASTA

Serpilden Lezzetler
Çilekli ve Çikolatalı Pasta
Serpilden Çilekli ve Çikolatalı Pasta

          ÇİLEKLİ ve ÇİKOLATALI PASTA

      Sanırım Çikolata ile birbirine en çok yakışan meyve çilektir. Serpilden Lezzetler olarak Çikolatalı pastalarımda çilek kullanmayı severim. Hem görsel hemde lezzet olarak birbirlerini çok iyi tamamladıklarını düşünüyorum. Sizde benim gibi bu ikiliği bir arada görmekten ve tüketmekten hoşlanıyorsanız haydi birlikte Çilekli ve Çikolatalı Pasta yapalım...
    
     Malzemeler:

  6 adet yumurta
  6 kahve fincanı toz şeker
  1 kahve fincanı ılık su
  7 kahve fincanı un
  1 çay kaşığı tarçın
  2 yemek kaşığı kakao
  1 paket vanilya
  1 paket kabartma tozu

     Ara kreması:
 
  Yarım kilo süt
  3 yemek kaşığı nişasta
  2 yemek kaşığı un
  1 yumurta sarısı
  1 paket labne
  75 gram tuzsuz tereyağ

     Üst kreması:
  200 gram krema
  200 gram çikolatalı fındık kreması
 
     Süslemek için:
  Yarım kilo çilek
  250 gram karadut
  1 avuç bademli draje

     Yapılışı:

  Yumurtalarla birlikte şekeri eriyinceye dek çırpın. Ilık suyu ilave edin. Tekrar karıştırın. Diğer tüm kuru malzemeleri katıp karıştırın.  30×30 çapında bir kare kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Fırınınızı 175 derecede ısıtın. Pandispanyanızı ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.
  Pandispanya pişerken ara kremasını hazırlayalım. Bir sos tenceresine süt, nişasta , şeker ve unu koyalım. Çırpılmış 1 adet yumurtayı da ilave edip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ilave edin ve eritinceye kadar karıştırın. Kabuk tutmaması için üstünü kapatın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Sonra labneyi ilave edin ve kremaya labneyi iyice yedirin.
  Pasta pişti soğudu, krema da hazır. Hadi o zaman eğlence zamanı; süsleyelim pastamızı.
  Ortadan ikiye kestiğimiz pastamızın ara katına kremadan sürelim. Aralıklı olarak çilek ve muz dilimleri yerleştirelim. Damla çikolatalar serpiştirelim. Üstüne kapatacak olduğumuz tabakaya da ktemadan sürelim ki iki kat birbirine iyi tutunsun.
  200 gram çikolatalı fındık kremasını benmari usulü eritelim. 200 gram kremayı iyice çırpıp köpürtelim. İkisini hızla karıştırarak birbirine yedirelim.
  Şimdi ara kremadan en üst bölüme de aralıklı sıkalım. Meyvelerimiz için alt zemin oluştursun. Yıkayıp kuruladığınız çileklerinizi ortadan ikiye bölün. Çileklerin uç kısımlarını çikolatalı karışıma batırarak pastanın üstünde dilediğiniz şekli oluşturun. Çileklerin arasında kalan bölümlere de çikolatalı kremanızdan bolca dokun ve karadutlarla üstünü kapatın. En son bademli drajelerle ve dilerseniz beyaz çikolatalarla noktayı koyun.
  Mutlu günlerinizde afiyetle, sağlıkla efendim....

Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder