Malzemeler:
24 yaprak baklavalık yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı un
1/2 kahve fincanı elma sirkesi
İçine:
Dilediğiniz bir börek içi malzemesi. Benim dolabımda daha önce yaptığım pizzanın iç malzemesi vardı. Onu kullandım.
Üstüne:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
1/2 kahve fincanı su
Susam-çörekotu
Yapılışı:
Su, sıvı yağ, sirke ve unu derin bir kap içinde karıştırın. Baklavalık yufkanın her yerine sürün. Yufkayı önce ikiye katlayın. Tekrar harçtan sürüp katlayarak kare bir şekle getirin. İç malzemesinden koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine katladığınız bölüm altta kalacak şekilde sıralayın. Üstüne yumurta sarısı ile karıştırdınız sulu pekmezli karısımdan sürün.175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin .
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder