Malzemeler:
250 gram un
125 gram tereyağ
1 yumurta sarısı
50 ml.soguk su
1 fiske tuz
Kreması:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
75 gram şeker
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağ
Kayısı
Kayısı reçeli
Yapılışı:
Soğuk tereyağını küp küp doğrayıp ve diğer tüm malzemelerle karıştırıp yoğuralım. Strece sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Tartolet kalıplarını tereyağ ile yağlayalım. Bu zamanın sonunda merdane ile açtığımız hamurumuzu çiçek kalıpla kesip kalıplara parmağınızla hafif bastırarak yerleştirelim. Tabanına çatalla delikler açıp 180 derecede ısıtılmış olan fırında hafif pembe pişirelim. Bu arada kremasını hazırlayın.Tereyağ hariç tüm malzemeyi sos tenceresine koyun ve sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tereyağını ilave edin ve erimesi için karıştırın. Üstünü bir streç ile kapatıp soğuması için buzdolabında bekletin.
Pişen tartoletleri fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğumuş tartoletlerin içlerine kremadan sıkın ve üstüne önce çekirdekleri çıkartılmış kayısıları ve üstlerine de sulandırılmış kayısı reçeli sürün.
Afiyetle, sağlıkla, keyifle......
Serpilden Lezzetler
4 Haziran 2016 Cumartesi
KAYISILI TARTOLETLER
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Tartlar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder