4 Haziran 2016 Cumartesi

KAYISILI TARTOLETLER





    Malzemeler:

  250 gram un
  125 gram tereyağ
  1 yumurta sarısı
  50 ml.soguk su
  1 fiske tuz

  Kreması:

  1 su bardağı süt
  1 yemek kaşığı un
  75 gram şeker
  1 yumurta sarısı
  50 gram tereyağ
  Kayısı
  Kayısı reçeli

     Yapılışı:

  Soğuk tereyağını küp küp doğrayıp ve diğer tüm malzemelerle karıştırıp yoğuralım. Strece sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Tartolet kalıplarını tereyağ ile yağlayalım. Bu zamanın sonunda merdane ile açtığımız hamurumuzu çiçek kalıpla kesip kalıplara parmağınızla hafif bastırarak yerleştirelim. Tabanına çatalla delikler açıp 180 derecede ısıtılmış olan fırında hafif pembe pişirelim. Bu arada kremasını hazırlayın.Tereyağ hariç tüm malzemeyi sos tenceresine koyun ve sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tereyağını ilave edin ve erimesi için karıştırın. Üstünü bir streç ile kapatıp soğuması için buzdolabında  bekletin.
Pişen tartoletleri fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğumuş tartoletlerin içlerine kremadan sıkın ve üstüne önce çekirdekleri çıkartılmış kayısıları ve üstlerine de sulandırılmış kayısı reçeli sürün.
  Afiyetle, sağlıkla, keyifle......

 



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder