Malzemeler:
1 su bardağı piyazlık kuru fasulye
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
1 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
1 su bardağına yakın beyaz tahin
Zeytinyağı
Sirke
Sarımsak
Toz şeker, tuz
Maydanoz
2 adet haşlanmış yumurta (arzuya göre)
Yapılışı:
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ki gazı çıksın. Ertesi gün haşlayın ama dağılmasın. Kontrollü davranın. Piyazlık doğranmış soğan , ezilmiş 1 diş sarımsak tuz, şeker, sirke ve tahini derin bir kapta karıştırın. Sirke ile buluşan tahin sertleşebilir panik yapmayın. Haşlanmış fasulyenin suyundan az bir miktar alıp 2 yemek kaşığı kadar fasulyeyi blenderla çekin. Salata sosuna karıştırın. Salata kasesine aldığınız fasulyenin üstüne önce domatesleri koyun sonra bu sosu gezdirin. En son maydanoz ve dilerseniz haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta ile süsleyin.
Not: Sirke miktarı herkesin damak tadına göre değişir. Ancak yemek ya da salata yaparken hiç bir tadın diğerlerinin önüne geçmemesi gerekir.
Afiyetle...
Serpilden Lezzetler
1 su bardağı piyazlık kuru fasulye
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
1 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
1 su bardağına yakın beyaz tahin
Zeytinyağı
Sirke
Sarımsak
Toz şeker, tuz
Maydanoz
2 adet haşlanmış yumurta (arzuya göre)
Yapılışı:
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ki gazı çıksın. Ertesi gün haşlayın ama dağılmasın. Kontrollü davranın. Piyazlık doğranmış soğan , ezilmiş 1 diş sarımsak tuz, şeker, sirke ve tahini derin bir kapta karıştırın. Sirke ile buluşan tahin sertleşebilir panik yapmayın. Haşlanmış fasulyenin suyundan az bir miktar alıp 2 yemek kaşığı kadar fasulyeyi blenderla çekin. Salata sosuna karıştırın. Salata kasesine aldığınız fasulyenin üstüne önce domatesleri koyun sonra bu sosu gezdirin. En son maydanoz ve dilerseniz haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta ile süsleyin.
Not: Sirke miktarı herkesin damak tadına göre değişir. Ancak yemek ya da salata yaparken hiç bir tadın diğerlerinin önüne geçmemesi gerekir.
Afiyetle...
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder