Serpilden Baklavalık Yufka ile Sodalı Börek |
Malzemeler:
24 adet baklavalık yufka ( pakette 30-35 adet oluyor)
1 şişe maden suyu
3 -4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
İç malzemesi:
Haşlanmış 4 adet patates
200 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Haşlanmış ve ezilmiş patatesin içine peynir, minik doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin. Maden suyu, zeytinyağı, su, sirke ve unu karıştırarak birbirine iyice yedirin. Tezgaha 2 yufka serin ve arasına fırça ile bu karışımdan sürün. Tekrar iki yufka ve karışım. Böylece üst üste 8 yufka kullanmış oluyoruz. Yufkanın ucunda 4 parmak kalacak şekilde hazırladığınız iç hacınızdan koyuyoruz. Kalan 4 parmaklık yere yapışsın diye sıvı malzemeden sürüp böreği rulo gibi sarıyoruz ve 4 parmak genişliğinde kesiyoruz. Bu şekilde 2 sefer daha aynı işlemi yapıyoruz. Böylelikle bir tepsi börek yapmış oluyoruz. Bütün işlem bitince fırını 180 derecede çalıştırıyoruz. Fırın ısınırken böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu karışımı serpiyoruz. Hadi fırına. Üstleri kızarıncaya kadar ortalama 25 dakika kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır ve çok lezzetli bir börek olduğunu garanti ediyorum. Böreğiniz yumuşamasın istiyorsanız pişince hemen fırından çıkarın..
Afiyet olsun.. Umarım hoşunuza gider ve beni anımsarsınız....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder