Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
4-5 adet kornişon turşu
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Haşlanmış mısır tanesi
Zeytinyağ
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Yapılışı:
Maş fasulyesini yeşil suyu gitsin diye bir kaç saat sıcak suyla ıslatın. Sonra süzüp kaynamakta olan suya katın ve 20 dakika kadar haşlayın. Ara sıra pişip pişmediğini kontrol edin. Dağılmayacak ama pişmiş olacak. Süzüp soğuk su dolu bir kaseye boşaltın ki rengini ve diriliğini korusun. Soğuk suyun içinde 2-3 dakika bekletip süzgece alın. Bu arada yıkayıp suyunu süzdüğünüz yeşillikleri doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu ve biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Derin bir kase içinde tüm malzemeyi bir araya getirin yağ, limon suyu, tuz ve nar ekşisi ilavesiyle tatlandırın.
Siz malzeme içeriğini kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
Serpilden lezzetler olarak afiyetle diyorum.
1 su bardağı maş fasulyesi
1 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
4-5 adet kornişon turşu
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Haşlanmış mısır tanesi
Zeytinyağ
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Yapılışı:
Maş fasulyesini yeşil suyu gitsin diye bir kaç saat sıcak suyla ıslatın. Sonra süzüp kaynamakta olan suya katın ve 20 dakika kadar haşlayın. Ara sıra pişip pişmediğini kontrol edin. Dağılmayacak ama pişmiş olacak. Süzüp soğuk su dolu bir kaseye boşaltın ki rengini ve diriliğini korusun. Soğuk suyun içinde 2-3 dakika bekletip süzgece alın. Bu arada yıkayıp suyunu süzdüğünüz yeşillikleri doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu ve biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Derin bir kase içinde tüm malzemeyi bir araya getirin yağ, limon suyu, tuz ve nar ekşisi ilavesiyle tatlandırın.
Siz malzeme içeriğini kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
Serpilden lezzetler olarak afiyetle diyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder