29 Mart 2017 Çarşamba

MAŞ FASULYE SALATASI

Serpilden Maş Fasulyesi Salatası
     Malzemeler:
  1 su bardağı maş fasulyesi
  1 adet havuç
  1 adet kırmızı dolmalık biber
  1 adet sarı dolmalık biber
  4-5 adet kornişon turşu
  1 demet dereotu
  1 demet maydanoz
  Yarım demet taze soğan
  Haşlanmış mısır tanesi
  Zeytinyağ
  Tuz
  Limon suyu
  Nar ekşisi

     Yapılışı:
  Maş fasulyesini yeşil suyu gitsin diye bir kaç saat sıcak suyla ıslatın. Sonra süzüp kaynamakta olan suya katın ve 20 dakika kadar haşlayın. Ara sıra pişip pişmediğini kontrol edin. Dağılmayacak  ama pişmiş olacak. Süzüp soğuk su dolu bir kaseye boşaltın ki rengini ve diriliğini korusun. Soğuk suyun içinde 2-3 dakika bekletip süzgece alın. Bu arada yıkayıp suyunu süzdüğünüz yeşillikleri doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu ve biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Derin bir kase içinde tüm malzemeyi bir araya getirin yağ, limon suyu, tuz ve nar ekşisi ilavesiyle tatlandırın.
Siz malzeme içeriğini kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
Serpilden lezzetler olarak afiyetle diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder