31 Mart 2017 Cuma

SOYA SOSLU TEREYAĞLI SOMON

     Malzemeler:
  2 dilim füme somon
  1 yemek kaşığı tereyağ
  2 diş sarımsak
  2 adet kuru defne yaprağı
  4 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu
  1 adet kuru soğan
  1 adet domates
     Yapılışı:
  Kurutulmuş defne yaprağını elinizle ufalayın. Soya sosu ile karıştırıp balığın iki tarafına da sürün. Strece sarıp buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Tavaya tereyağını koyup eritin. Sarımsağı yağda hafif çevirip tavadan çıkarın. Balık dilimlerinin önce bir tarafını kızartın. Diğer tarafını çevirince üstlerine halka doğranmış soğan ve dilimlenmiş domates koyun. Ateşin altını kısın ve tavanın ağzını kapatın. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin ve artık hazır.
  Biz aile olarak zaten balığı cok severiz. Ama bu şekilde pişirilmiş somon sanırım favorilerimiz arasında...
  Ne dersiniz sizce de denemeye değer değil mi?
  Hadi bakalım afiyetle....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder