31 Mart 2017 Cuma

PRENSES TACI

     Malzemeler:
  2 su bardağı vişne suyu
  2 yemek kaşığı buğday nişastası
  1 yemek kaşığı un
  1 çay bardağı toz şeker
 
  1 litre süt
  9 yemek kaşığı irmik
  9 yemek kaşığı toz şeker
  1 yemek kaşığı tereyağ
  1 paket damla sakızı
  1 çay kaşığı toz tarçın
  2 yemek kaşığı kakao
     Yapılışı:
  İlk olarak bir sos tenceresine vişne suyu, nişasta, un ve şekeri koyup iyice karıştırın. Tencereyi ateşe koyup sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin ve su ile ıslattığınız kalıba boşaltın.
  Bu kısım soğurken yine bir sos tenceresine süt, irmik ve şekeri koyup ateşe alin ve sürekli karıştırarak dibini tutturmadan pişirin. Göz göz olunca tereyağını ilave edin ve iki ayrı sos tenceresine bölün. Bir bölümüne iyice dövülmüş damla sakızı koyup 1-2 dakika kadar karıştırarak pişirin ve vişneli sosun üstüne boşaltın. Kalan bölüme kakao ilave edin ve yine karıştırarak ocağa alın. Bu bölüme 2-3 yemek kaşığı süt ilave edin. Bir kaç dakika pişirin. Kalıptaki sade kısmın üstüne boşaltın, oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. En az 3 saat dolapta beklettikten sonra kalıbı ters çevirin ve üstünü dilediğiniz gibi süsleyerek servise hazır edin.
  Hem çayın yanında hem de yemekten sonra ikram edebileceğiniz hafif ama göze hitap eden bir tatlı.
  Hadi siz de daha önce denemediyseniz sevdiklerinize bir sürpriz yapın..
  Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder