MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağ
3 yemek kaşığı (150 gram) tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 portakalın kabuğunun rendesi
1 kahve fincanı portakal suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 avuç kuru üzüm
1 avuç küçük kırılmış ceviz
Aldığı kadar un
ÜSTÜNE:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Karbonatı 1 yemek kaşığı sıcak su içinde iyice eritin. Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edin. Küçük mandalina boyutunda parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. Üstlerine bir mutfak makası yardımıyla × işaretleri yapın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında üsteleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyetle.. ...
5 Şubat 2018 Pazartesi
ANNE KURABİYESİ
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kurabiyeler
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder