5 Şubat 2018 Pazartesi

ANNE KURABİYESİ

     MALZEMELER:
  2 adet yumurta
  1 kahve fincanı zeytinyağ
  3 yemek kaşığı (150 gram) tereyağ
  3 yemek kaşığı yoğurt
  1 su bardağı toz şeker
  2 portakalın kabuğunun rendesi
  1 kahve fincanı portakal suyu
  1 çay kaşığı karbonat
  1 avuç kuru üzüm
  1 avuç küçük kırılmış ceviz
  Aldığı kadar un
     ÜSTÜNE:
  Hindistan cevizi
     YAPILIŞI:
  Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Karbonatı 1 yemek kaşığı sıcak su içinde iyice eritin. Un hariç tüm malzemeyi  karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edin. Küçük mandalina boyutunda parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. Üstlerine bir mutfak makası yardımıyla × işaretleri yapın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında üsteleri  pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyetle.. ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder