7 Şubat 2018 Çarşamba

EDİRNE USULÜ YAPRAK CİĞER

     MALZEMELER:
  350-400 gram dana ciğeri
  1 çay bardağı un
  1 su bardağı sıvı yağ
  Pul biber
     GARNİTÜR:
  1 adet çarliston biber
  1 adet kapya biber
  1 adet kuru soğan
  1 yemek kaşığı zeytinyağı
  Tuz
______________
  1 adet mor soğan
  Yarım demet maydanoz
  1 tatlı kaşığı limon suyu
  1 tatlı kaşığı sumak
  Tuz
     YAPILIŞI:
  Kasabınıza ciğerin zarını soydurun ve yaprak yaprak doğratın . Ciğeri bir süzgece köyün ve kanını süzdürün kesinlikle yıkamayın sertleşir.
Bir tavaya 1 kaşık zeytin yağı koyup biberleri ve kuru soğanı diri kalacak şekilde pişirin. Aynı tavaya sıvı yağ ilave edip patates kızartın. Ciğerleri una bulayıp fazla unlarını silkeleyerek bu yağda arkalı önlü hemen kızartıp çıkartın. Üstlerine pul biber serpin. Dikkat edin fazla pişirmeyin sertleşirler.
Yanına soğan salatası yapın ve genişce bir servis tabağında tüm garnitürleriyle birlikde sıcak sıcak servis edin.
  Sevgiyle....afiyetle...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder