MALZEMELER:
350-400 gram dana ciğeri
1 çay bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Pul biber
GARNİTÜR:
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
______________
1 adet mor soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz
YAPILIŞI:
Kasabınıza ciğerin zarını soydurun ve yaprak yaprak doğratın . Ciğeri bir süzgece köyün ve kanını süzdürün kesinlikle yıkamayın sertleşir.
Bir tavaya 1 kaşık zeytin yağı koyup biberleri ve kuru soğanı diri kalacak şekilde pişirin. Aynı tavaya sıvı yağ ilave edip patates kızartın. Ciğerleri una bulayıp fazla unlarını silkeleyerek bu yağda arkalı önlü hemen kızartıp çıkartın. Üstlerine pul biber serpin. Dikkat edin fazla pişirmeyin sertleşirler.
Yanına soğan salatası yapın ve genişce bir servis tabağında tüm garnitürleriyle birlikde sıcak sıcak servis edin.
Sevgiyle....afiyetle...
7 Şubat 2018 Çarşamba
EDİRNE USULÜ YAPRAK CİĞER
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Sakatatlar,
Salatalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder