MALZEMELER:
2 adet portakal
1 adet elma
1 adet ayva
1 kase çilek
Ceviz ve nane yaprağı
SOSU:
Yarım portakal suyu
Çubuk tarçın
1 çay kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı bal
Yarım kahve fincanı beyaz şarap
YAPILIŞI:
Meyveleri yıkayıp kurulayın. Portakalı derin soyup küçük dilimlere bölün. Ayvayı ve elmayı ince ince, yarım ay şeklinde doğrayıp kararmasınlar diye limonlu su içinde bekletin. Şarabı bir cezveye karanfil ve tarçınla birlikde koyup alkolü uçsun diye kaynatıp hemen ateşden alın. Soğuyuncaya kadar bekleyin ve portakal suyu ile birlikde balı ekleyip iyice karıştırın. Kuplara yerleştirdiğiniz meyvelerin üstlerinden gezdirin. Ceviz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Siz meyve seçimini evdeki duruma göre çeşitlendirebilirsiniz.
Sağlıkla........
11 Şubat 2018 Pazar
MEYVE SALATASI
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Salatalar,
Sürprizler
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder