MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı pancar suyu
1 çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı pirinç unu
Kabartma tozu ve vanilya
Ortası için:
Kakaolu kek
Üstüne:
1.5 çay bardağı soğuk süt
Beyaz çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. Sıvı malzemeleri ilave edip karıştıralım. Kuru malzemeleri koyup yavaş yavaş un ilave ederek akışkan bir kek hamuru hazırlayalım.
Baton kalıba hamurun yarısını boşaltalım. Kalp kalıpla kestiğimiz kakaolu kekleri birbirine değecek şekilde kalıp boyunca yerleştirip kalan hamuru üstlerinden yayalım. 175 derecede ısıtılmış olan fırında 30-35 dakika pişirelim. Fırından çıkarınca her tarafını kürdan ile delip üstünden soğuk süt gezdirelim. Tamamen soğuyunca benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı pastanın üstünden gezdirelim.
Sağlıkla.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder