MALZEMELER:
1.5 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İçine:
Peynir
YAPILIŞI:
Yumurtanın birinin sarısını ayırıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edelim. Küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyarak kapatalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış olan fırında pişirelim.
Afiyetle.....
5 Şubat 2018 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI POĞAÇA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Poğaçalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder