MALZEMELER:
3 adet yumurta
125 gram eritilmiş tereyağ
1.5 çay bardağı toz şeker
4 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 su bardağı soğuk süt (üstüne)
KREMASI:
3 su bardağı ananas suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 pk. krem santi
Süslemek için:
Çilek ve çikolata sosu
YAPILIŞI:
Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. Eritilmiş tereyağı hafif ılıyınca yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. Geri kalan malzemeyi ilave edip tahta bir kaşıkla karıştıralım. Standart kek kıvamından biraz katı bir hamur olur korkmayın. Yağlanmış tart kalıbında 180 derecede pişirelim. Pişen keki fırından çıkarıp servis standına ters çevirelim. Soğuk sütü üstünden yavaş yavaş gezdirerek dökelim.
Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Bir sos tenceresine tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi koyup iyice karıştıralım. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Ateşden aldıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ilave edelim ve sık sık karıştırarak soğutalım. Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ilave edip 5 dakika kadar çırpalım. Pürüzsüz bir kıvama gelen kremayı yıldız uç taktığımız krema torbasına doldurup kekin her tarafını bu şekilde kaplayalım. Dilimlenmiş çileklerle süsleyip üstlerinden çikolata sosu gezdirelim.
Afiyetle.....
30 Ocak 2018 Salı
ANANAS KREMALI PASTA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Pastalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder