MALZEMELER:
600 gram süt
600 gram krema
2 su bardağı toz şeker
5 adet yaprak jelatin
SOS İÇİN:
1 su bardağı kadar böğürtlen
1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Yaprak jelatini soğuk suyla ıslatın. Sütü bir sos tenceresine koyup içine krema ve şekeri ilave edin ve iyice karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar bekleyin ve ocaktan bir kenara alın. Soğuk suyun içinde yumuşayan jelatinlerin fazla suyunu sıkın ve yavaşça sıcak sosa katarak hızlıca karıştırın. Jelatinler bitene kadar sürekli karıştırın yoksa dibe çöker ve topaklanır. 5 dakika kadar daha karıştırıp servis edeceğiniz kaselere boşaltın. Size olmadı gibi görünebilir. Korkmayın soğudukça kıvamı gelecektir. Süt ile kremayı hazırlarken başka bir tavada meyve sosunu da ağır ağır pişirin ve daha sonra blender ile çırpın. Buz dolabında bir gece beklettiğimiz tatlınızı servisten önce sos ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyetle canlar....
25 Ocak 2018 Perşembe
PANNA COTTA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Sütlü Tatlılar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder