25 Ocak 2018 Perşembe

PATATES TOPLARI












     MALZEMELER:
  2 adet haşlanmış patates
  1 yemek kaşığı tereyağ
  1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  1 çay kaşığı tuz
  Karabiber ve muskat rendesi
     DIŞI İÇİN:
   1 adet rendelenmiş havuç
   Kavrulmuş susam-çörekotu
   İnce kıyılmış maydanoz-dereotu
   Rendelenmiş mor lahana
     YAPILIŞI:
   Sıcak patatesleri iyice ezin ve tüm malzemeyi iyice birbirine yedirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Ayrı ayrı kaselerde hazırladığınız dış malzemelerine bulayıp sunuma hazır hale getirin.
  Afiyetle, sağlıkla..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder