MALZEMELER:
Yarım hindi
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5-6 adet defne yaprağı
2-3 dal biberiye
1-2dal adaçayı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı köri
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Sos malzemelerini derin bir kap icinde iyice birbirine yedirin. Marketten parçalatıp aldığınız hindiyi güzelce yıkayıp sosa bulayın ve streç ile satıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Isıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirip 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek üstünü önce yağlı kağıtla, sonra folyo ile kapatın. 170 derece 2.5-3 saat civarında pişirin. Servis edene fırının içinde dinlendirin. Servis sırasında etlerin üstüne tabanda birikmiş olan soslu kısımdan gezdirin.
Afiyetle......
1 Ocak 2018 Pazartesi
FIRINDA SOSLU HİNDİ
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Et Yemekleri,
Fırın Yemekleri,
Kebaplar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder