1 Ocak 2018 Pazartesi

FIRINDA SOSLU HİNDİ

     MALZEMELER:
  Yarım hindi
  1 tatlı kaşığı tane karabiber
  5-6 adet defne yaprağı
  2-3 dal biberiye
  1-2dal adaçayı
  1 kahve fincanı sıvı yağ
  1 yemek kaşığı biber salçası
  1 yemek kaşığı domates salçası
  1 çay kaşığı köri
  Yarım limon suyu
     YAPILIŞI:
  Sos malzemelerini derin bir kap icinde iyice birbirine yedirin. Marketten parçalatıp aldığınız hindiyi güzelce yıkayıp sosa bulayın ve streç ile satıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Isıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirip 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek  üstünü önce yağlı kağıtla, sonra folyo ile kapatın. 170 derece 2.5-3 saat civarında pişirin. Servis edene fırının içinde dinlendirin. Servis sırasında etlerin üstüne tabanda birikmiş olan soslu kısımdan gezdirin.
Afiyetle......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder