MALZEMELER:
3 adet ayva
3 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nar (renk versin diye)
Çubuk tarçın
2 su bardağı su
1 limon suyu
ÜSTÜNE:
Kaymak yada krem şanti
Çekilmiş antep fıstığı
Çikolata sosu
YAPILIŞI:
Ayvaların kabuklarını iyice yıkayın ve salatalık soyucu ile soyun. Tencerenin tabanına ayva kabuklarını koyun üstlerine nar tanelerini serpiştirin. Soyduğunuz ve çekirdeklerini çıkardığınız ayvaları kararmasın diye limonlu su içinde bekletin .Bu işlemi bitirince ayvaları tenceredeki kabukların üstüne sıralayın. Çubuk tarçın , şeker ve çekirdeklerini ayvaların üstlerine koyup su ilave edin. Ayva tatlısını ilk 20 dakika harlı ateşte, sonra 1 saat kısık ateşte pişirin. Ayvanız piştikçe renk alacaktır. Ayvanın kabuğundaki aroması tatlınızın lezzetini arttıracaktır. Ayva çekirdeği hem tatlının suyunun jöle gibi olmasını sağlar hem de tatlınıza renk verir.
Tatlının pişip pismediğini anlamak için çatalla test edin. Pişen tatlıyı tenceresinde soğutun. Servis edeceğiniz tabağa alınca üstüne kaymak yada çırpılmış krem şanti koyup antep fıstığı serpiştirin.
Afiyetle,sağlıkla...
25 Aralık 2017 Pazartesi
AYVA TATLISI
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Tatlılar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder