14 Aralık 2017 Perşembe

BAL KABAKLI KEK

      MALZEMELER:
  300 mililitre sıvı yağ 
  400  gram toz şeker 
  400 gram haşlanıp ezilmiş bal kabağı   4 adet yumurta
  450 gram un
  2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  1 tatlı kaşığı karbonat
  1 tatlı kaşığı toz tarçın
  1 tatlı kaşığı zencefil
  1 tatlı kaşığı muskat rendesi
  1 çay kaşığı tuz  
  60 gram dövülmüş ceviz 
  50 gram pudra şekeri 

     YAPILIŞI: 
   Sıvı yağ ile toz şekeri iyice  eritinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker çırparak ekleyin. Diğer tüm kuru malzemeleri bir kap içinde birleştirip yavaş yavaş sıvı malzemeye karıştırın. Bal kabağını ve dövülmüş cevizi de ilave edin ve karışmasını sağlayın. Kek hamurunu yağlanmış  bir kalıba boşaltın.  170 derecede ısıtılmış olan fırının ısısını 160 dereceye düşürün. Kontrollü olarak 60-65 dakika civarında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üstüne pudra şekeri eleyin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder