10 Aralık 2017 Pazar

YALANCI ACI BADEM TATLISI






  MALZEMELER:
  3 adet yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 su bardağı ılıtılmış süt
  1 çay kaşığı kabartma tozu
  1 çay kaşığı vanilya 
  Aldığı kadar un


      ÜSTÜNE:

  1 adet yumurta
  1 çay bardağı toz şeker
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1.5 çay bardağı hindistan cevizi
  1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz
  Acı badem sosu

     ŞURUP :
  2.5 su bardağı toz şeker
  3.5 su bardağı su
  Bir kaç damla limon suyu

      YAPILIŞI:   
   Cam bir kase içine yumurtaları kıralım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Şekerini ilave edelim ve krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edelim.  Ilıttığımız sütü ve 2-3 damla acı badem sosunu da yumurtalı karışıma ilave edip karıştıralım. Elediğimiz un, vanilya ve kabartma tozu   karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım. Kekin hamurunun kıvamı boza gibi olmalıdır. Yani bir kaşıkla yukarıdan aşağı biraz akıtınca hemen hamurun üstünde kaybolmamalıdır. İçine yağlı kağıtlardan koyduğumuz tartolet kalıplarına ikişer yemek kaşığı koyup  üstlerine birer parca soyulmuş badem koyalım ve kalıpları tezgaha 1-2 kez vuralım ki havası çıksın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp eğer kürdanınız kuru çıkıyorsa fırından alalım.  Hafif soğumaları  için bir kenarda bekletelim. Kekimiz  soğurken şurubunu da kaynatalım ve soğumaya bırakalım.  Şimdi de  üst malzemesini hazırlayalım. Yumurtayı şeker ile iyice çırpalım. Hindistan cevizi ve ceviz karışımını ilave edip iyice birbirlerine karışmasını sağlayalım. 2-3 damla acı badem sosu damlatalım. Soğumuş olan kekin kağıtlarını çıkaralım ve ters çevirip fırın tepsisine dizelim ve birer yemek kaşığı   sosu kalın bir tabaka olacak şekilde keklerin üstlerine yayalım. Isısını 110 dereceye düşürdüğümüz fırında üst malzemesi pembeleşinceye kadar pişirelim. Bu biraz zaman alabilir sizi korkutmasın. Fırından çıkardığımız minik keklerimizin üstünden yavaş yavaş şurubunu gezdirelim. Tekrar kapatmış olduğumuz fırının içine tepsiyi koyalım ki fırının mevcut ısısıyla şurubunu daha iyi çeksin.
Badem sosunun keskin bir aroması vardır. Bu nedenle fazla kullanırsanız yapacağınız kek ya da kurabiyenizin tadı kötü olur. Ölçüyü kaçırmamaya dikkat edin. İnanın bana kimse bunun yalancı acı badem olduğuna inanamayacak. 
    Afiyet olsun.




Labels: Hamur işleri, Kekler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder