MALZEMELER:
250 gram yumuşak tereyağ ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
3 yemek kaşığı süt
1 paket kabarma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı anason tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Peynir, maydanoz, kiraz domates
YAPILIŞI:
Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, sirke,toz şeker, kabartma tozu, anason tohumu ve pul biberi derince bir kap içinde birbirine yedirin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edelin.
Hamuru bir merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığı da açın ve dilediğiniz şekildeki bir kalıpla kesin. Bu alt parçası olacak. Aynı kalıpla ve aynı sayıda tekrar hamurlar kesin ve bu sefer onların ortalarını daha küçük kalıarla kesin. Yumurtanın sarısını 3 yemek kaşığı sütle karıştırıp altta kalacak olan parçaya bu karışımdan sürün.Üst parçayı oturtturup tekrar yumurta sarılı karışımdan sürün. 180 derecede pişirin. Fırından çıkarınca içlerine peynir ve kıyılmış maydanoz koyup kiraz domateslerle süsleyin.
Afiyetle......
22 Aralık 2017 Cuma
KARE POĞAÇA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Poğaçalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder