MALZEMELER:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabarma tozu
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Önce bir mikser ile tahin ve şekeri iyice karıştıralım. Şeker eriyince yağ ve yoğurdu ilave edelim.Kabaryma tozunu koyup azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak elle toparlanabilecek bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde şekillendirelim. 160 derecede üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyelere bu aşamada dokunursanız pişmemiş zannedebilirsiniz. Ancak fırından çıktıktan sonra dinlenirken sertleşeceklerdir. Biraz soğuyunca üstlerine pudra şekeri eleyin.
Afiyetle.....
14 Aralık 2017 Perşembe
TAHİNLİ KURABİYELER
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kurabiyeler
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder