MALZEMELER:
125 gram tereyağ ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı anason tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kekik
Aldığı kadar elenmiş un
Üstüne;
Lor peyniri, maydanoz, çeri domates, siyah zeytin,rendelenmiş 1 havuç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı çok az tuz
YAPILIŞI:
Derin bir kase içinde un hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamur dinlenirken yıkanmış maydanozu doğrayalım. Lor,havuç,zeytinyağ ve tuzla karıştıralım.
Minik porsiyonluk tart kalıplarını yağlayıp unlayalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta açalım ve tart kalıplarına yerleştirelim. Tüm hamur bitince çatalla hamurun tabanından sık delikler delelim. Hamurun kenarlarina yumurya sarısı sürüp180 derecede pişirelim.
Hafif ılıyınca karıştırmış olduğumuz iç harcımızdan üstlerine birer tatlı kaşığı koyup ikiye kestiğimiz minik çerilerle ve çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinle süsleyelim..
Afiyetle.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder