MALZEMELER:
350 gram kıyma
1 kahve fincanı az haşlanmış pirinç
1 adet rende soğan
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış )
1 adet patates (küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı arpa şehriye ( opsiyonel)
1 çay bardağı un ( köfteleri bulamak için)
TERBİYESİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Derin bir kase içinde un hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Elinizle fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Tepsi gibi bir kabın içine unu koyun ve köfteleri bu unun içimde yuvarlayın. Tereyağını derin bir tencerede ılırım ve havuçları biraz soteleyip üstüne 5 su bardağı sıcak su ilave edin. Biraz tuz ilave ederek kaynamakta olan suyun içine ununu hafifçe silkelediğiniz köfteleri koyun.Arpa şemsiyesini ve patateslerinide koyduktan sonra fazla karıştırmadan patatesleri pişene kadar kısık ateşte kaynatın.
1 yumurtanın sarısı, 1 limon suyu ve kalan unu blender ile iyice çırpın ve kaynamakta olan yemeğinizin suyundan alarak terbiyenizi biraz ılınmış hâle getirdikten sonra yavaş yavaş yemeğinize karıştırın. Üstünde biriken köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.Bu aşamada tadına bakın eğer ekşisi yada suyu az gelmişse ilave edin.
Afiyetle ve sağlıkla .....
25 Aralık 2017 Pazartesi
EKŞİLİ TERBİYELİ KÖFTE
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Çorbalar,
Et Yemekleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder